Страница 1 от 1

Ейл с Vienna малц

МнениеПубликувано на: 28 Дек 2015, 12:32
от Clarion
Имам Weyermann Vienna 6-9 EBC малц, който вече трябва да оползотворя. Мислех си за класически лагер, но нещо ме мързи - някой има ли практическа идея или проверена рецепта за ейл, при който това да е основния малц? Да, знам, че винаги мога да импровизирам, ама ако има някоя "научна и класифицирана" бира - мога да я пробвам нея :-)

Re: Ейл с Vienna малц

МнениеПубликувано на: 29 Дек 2015, 11:43
от Martin
Може би някой Red или Amber. А също и Dunkel Weisss.

За Dunkel Weiss съм правил така:

50% Wheat malt
40% Vienna или Munich
5% Carared
5% Melanoidin

Дрожди WB-06, IBU - 16~17, ~4,5% ABV.