Неприятен вкус на бирата?
Публикувано на: 18 Дек 2015, 20:34
Здравейте майстори.
Не ми харесва един непознат за мен аромат/ вкус в готовата,бутилирана бира.Сякаш е на леко загорял малц при майшуване,или загоряла мъст.
Всичко правя по технология,но не ползвам рефрактомер,само термометър.Не следя параметрите преди и след ферментацията.
След като ферментира бирата вкуса й е супер,но след две седмици в бутилките, след добавяне на малцов екстракт се появява лекия неприятен вкус.След дълго отлежаване над 2 месеца не се усеща много въпросния аромат.
Дали е от специалните тъмни малцове...?
Ползвам нотингам и s04.С Т58 сякаш не го долавям този аромат.
Последните две ферментации протекоха без клапан,при отворен съд и ми хареса повече бирата..
Благодаря за всички мнения и препоръки.
Не ми харесва един непознат за мен аромат/ вкус в готовата,бутилирана бира.Сякаш е на леко загорял малц при майшуване,или загоряла мъст.
Всичко правя по технология,но не ползвам рефрактомер,само термометър.Не следя параметрите преди и след ферментацията.
След като ферментира бирата вкуса й е супер,но след две седмици в бутилките, след добавяне на малцов екстракт се появява лекия неприятен вкус.След дълго отлежаване над 2 месеца не се усеща много въпросния аромат.
Дали е от специалните тъмни малцове...?
Ползвам нотингам и s04.С Т58 сякаш не го долавям този аромат.
Последните две ферментации протекоха без клапан,при отворен съд и ми хареса повече бирата..
Благодаря за всички мнения и препоръки.