IPA със словенски хмел

Здравейте,
Вчера реших да си изразходвам останалите словенски хмелове на ИПА. Че да видим как ще е, по принцип ми харесаха на предните варки.
Рецептата която ползвах е:
Пейл ейл - 4кг
Карапилс - 1кг
Караарома - 200гр
Караамбър - 200гр
Озахаряването протече доста добре, 45мин на 65гр. Йодната проба показа че всичко е готово.
Прецедих, промих и сложих да се вари. Хмела:
Styrian Dana - 23гр / 60мин
Aurora - 10гр / 10мин
После ще сложа за сухо охмеляване още 10-15гр Aurora.
След 60мин варене се получиха 20л бира с плътност 1.066 / 16 плато. Заквасих със US-05, и добавих 1,5гр храна за дрожди (жена ми е технолог винар и ми донесе някакви скъпи храни на базата на диамониев фосфат за предстоящите ми варки на медовина, че викам да пръсна малко от тях в бирата).
В момента къкри много добре в мазето, на температура 21гр. Ще видим нататък какво ще излезе. Предната ми ИПА беше английска и се получи фантастично.
Вчера реших да си изразходвам останалите словенски хмелове на ИПА. Че да видим как ще е, по принцип ми харесаха на предните варки.
Рецептата която ползвах е:
Пейл ейл - 4кг
Карапилс - 1кг
Караарома - 200гр
Караамбър - 200гр
Озахаряването протече доста добре, 45мин на 65гр. Йодната проба показа че всичко е готово.
Прецедих, промих и сложих да се вари. Хмела:
Styrian Dana - 23гр / 60мин
Aurora - 10гр / 10мин
После ще сложа за сухо охмеляване още 10-15гр Aurora.
След 60мин варене се получиха 20л бира с плътност 1.066 / 16 плато. Заквасих със US-05, и добавих 1,5гр храна за дрожди (жена ми е технолог винар и ми донесе някакви скъпи храни на базата на диамониев фосфат за предстоящите ми варки на медовина, че викам да пръсна малко от тях в бирата).
В момента къкри много добре в мазето, на температура 21гр. Ще видим нататък какво ще излезе. Предната ми ИПА беше английска и се получи фантастично.