Амбър ейл с български хмел
Публикувано на: 03 Юни 2015, 21:13
Пейл ейл 2.5 кг.
Карапилс 0.3кг.
Меланоиден 0.2кг.
10л. вода за озахаряване,12 л. промиване. Целта ми беше да е по лекичка...
Еднотемпературно озахаряване на 65- 66 градуса за 45 мин. и 15 на 72.
Загряване до 78 и майшаут. Екстракт след варене 12.5.
Хмел:
Нъгет 15гр. за 80 мин.
Каскейд 15гр. за 60 мин.
Перла на шишарки 10гр. 30 мин.
Ирландски мъх 5 гр за 10 мин.
Заквасване с дрожди US-05 на стартер.
В предвид топлото време до вечерта клапанчето работеше.
На шестия ден бутилиране с 4-5 гр. захар на литър.
Резултата е повече от задоволителен. ...
Хубаво тяло, изразено подчертан хмелов вкус.
Определено на второ място след ИПАта ми...
Карапилс 0.3кг.
Меланоиден 0.2кг.
10л. вода за озахаряване,12 л. промиване. Целта ми беше да е по лекичка...
Еднотемпературно озахаряване на 65- 66 градуса за 45 мин. и 15 на 72.
Загряване до 78 и майшаут. Екстракт след варене 12.5.
Хмел:
Нъгет 15гр. за 80 мин.
Каскейд 15гр. за 60 мин.
Перла на шишарки 10гр. 30 мин.
Ирландски мъх 5 гр за 10 мин.
Заквасване с дрожди US-05 на стартер.
В предвид топлото време до вечерта клапанчето работеше.
На шестия ден бутилиране с 4-5 гр. захар на литър.
Резултата е повече от задоволителен. ...
Хубаво тяло, изразено подчертан хмелов вкус.
Определено на второ място след ИПАта ми...