Страница 1 от 1

Амбър ейл с български хмел

МнениеПубликувано на: 03 Юни 2015, 21:13
от delf
Пейл ейл 2.5 кг.
Карапилс 0.3кг.
Меланоиден 0.2кг.
10л. вода за озахаряване,12 л. промиване. Целта ми беше да е по лекичка...
Еднотемпературно озахаряване на 65- 66 градуса за 45 мин. и 15 на 72.
Загряване до 78 и майшаут. Екстракт след варене 12.5.
Хмел:
Нъгет 15гр. за 80 мин.
Каскейд 15гр. за 60 мин.
Перла на шишарки 10гр. 30 мин.
Ирландски мъх 5 гр за 10 мин.
Заквасване с дрожди US-05 на стартер.
В предвид топлото време до вечерта клапанчето работеше.
На шестия ден бутилиране с 4-5 гр. захар на литър.
Резултата е повече от задоволителен. ...
Хубаво тяло, изразено подчертан хмелов вкус.
Определено на второ място след ИПАта ми...

Re: Амбър ейл с български хмел

МнениеПубликувано на: 03 Юни 2015, 21:50
от rajev
Бирата домашна ли е ,или Арианска??? :?:

Re: Амбър ейл с български хмел

МнениеПубликувано на: 04 Юни 2015, 00:14
от ALL_ON
rajev написа:Бирата домашна ли е ,или Арианска??? :?:


Ще си помечтаят от Ариана (или по-скоро Загорка) да извадят такава бира! :D

Re: Амбър ейл с български хмел

МнениеПубликувано на: 04 Юни 2015, 01:46
от martinmgm
:clap:

Чудесно изглежда! Ще се възползвам от тази рецепта при следващи варки.
Има ли сладникави или плодови нотки? или идва по-хмелова на вкус?

Re: Амбър ейл с български хмел

МнениеПубликувано на: 04 Юни 2015, 07:30
от cervesa
ALL_ON написа:
rajev написа:Бирата домашна ли е ,или Арианска??? :?:


Ще си помечтаят от Ариана (или по-скоро Загорка) да извадят такава бира! :D


Хей!rajev има в предвид логото на чашата!Не харесвате Арианка,а и правите реклама на логото..................

Re: Амбър ейл с български хмел

МнениеПубликувано на: 04 Юни 2015, 09:56
от delf
rajev написа:Бирата домашна ли е ,или Арианска??? :?:


Специално разяснение- домашна е...
Надали ще си направя труда да снимам бозата наречена Ариана, пък и ако я снимам трябва да я постна в бозаджийския форум.
Бирата е точно според вкуса ми, както съм писал е с подчертан хмелов вкус, не се усещат плодови нотки.
Следващата варка съм предвидил сухо охмеляване с цитра, от която предполагам че ще има още по добър вкус.
Майн.... им на чашите, качествена бира да има! :whistle:
И реклама не правя на никого и на нищо!!!
Споделям опита и резултата си!
Голям проблем стана тая чаша.... :shock: