Кафяв ейл!
Публикувано на: 04 Май 2014, 21:57
1.1кг Светъл малц Weyermann
1kг кафяв малц Weyermann
2. 6л. вода за озахаряване и 8л. вода за промиване.
3. 30 гр. хмел перла + жатец - 15 гр. за ароматизация в края на варенето.
4. Дрожди Нотингам 11гр.
Озахаряване:
Размесване с водата за озахаряване при температура 35-40гр. и задържане така 15-20 мин.
Загряване до 50-53 гр. и задържане там 20 мин.
Загряване до 67гр. и държане там 45 мин.
Загряване до 72 гр. и там държане 15 мин.
Загряване до 78 и промиване.
Начален екстракт 13,2 по брикс!
Малко повечко е газирана.. но като цяло е пърфект! Като я отварям по внимателно няма гашинг!
1kг кафяв малц Weyermann
2. 6л. вода за озахаряване и 8л. вода за промиване.
3. 30 гр. хмел перла + жатец - 15 гр. за ароматизация в края на варенето.
4. Дрожди Нотингам 11гр.
Озахаряване:
Размесване с водата за озахаряване при температура 35-40гр. и задържане така 15-20 мин.
Загряване до 50-53 гр. и задържане там 20 мин.
Загряване до 67гр. и държане там 45 мин.
Загряване до 72 гр. и там държане 15 мин.
Загряване до 78 и промиване.
Начален екстракт 13,2 по брикс!
Малко повечко е газирана.. но като цяло е пърфект! Като я отварям по внимателно няма гашинг!