Ordinary Bitter
Публикувано на: 15 Апр 2014, 14:25
Какво мислите за един такъв английски битер?
OG=1,038; FG=1,007 - 1,011; ABV ~ 3,5%; IBU ~30
(90,4%) 3,20 кг - Светъл малц
( 6,5%) 0,23 кг - Караарома малц
( 3,1%) 0,11 кг - Бисквитен малц
Озахаряване:
Еднотемпературно при 67°C
7,1 л вода сгрята до 77°C се смесва с 3,54 кг малц. Поддържат се 67°C в продължение на 60 мин.
Машаут с 3,2 л кипяща вода. Температурата веднага става 76°C.
Спардж с вода при 76-77°C до плътност 1,032 на целия обем пивна мъст.
Варене 75 мин.
Хмелов график:
15 мин - 15 г - Чалънджър @=7,9% (ври 60 мин)
45 мин - 8+8 г - Чалънджър и Голдинг (врат 30 мин)
74 мин - 5+5 г - Чалънджър и Голдинг (врат 1 мин)
Дрожди S-04
OG=1,038; FG=1,007 - 1,011; ABV ~ 3,5%; IBU ~30
(90,4%) 3,20 кг - Светъл малц
( 6,5%) 0,23 кг - Караарома малц
( 3,1%) 0,11 кг - Бисквитен малц
Озахаряване:
Еднотемпературно при 67°C
7,1 л вода сгрята до 77°C се смесва с 3,54 кг малц. Поддържат се 67°C в продължение на 60 мин.
Машаут с 3,2 л кипяща вода. Температурата веднага става 76°C.
Спардж с вода при 76-77°C до плътност 1,032 на целия обем пивна мъст.
Варене 75 мин.
Хмелов график:
15 мин - 15 г - Чалънджър @=7,9% (ври 60 мин)
45 мин - 8+8 г - Чалънджър и Голдинг (врат 30 мин)
74 мин - 5+5 г - Чалънджър и Голдинг (врат 1 мин)
Дрожди S-04