Модератор: Martin
ALL_ON написа:На мен лично 3 неща ми направиха впечатление, че е добре да коригираш от таблицата:
1. Не охлаждай преди заквасване пивната мъст до 10 гр. - малко е! Нека да бъде от 20 до 25 гр.
2. За стартера от дрожди е добре пак температурата да е 20-25 гр., 30 гр. е малко височко.
3. По-добре преди бутилиране да направиш захарен сироп, който да кипнеш на котлон или в микровълнова фурна. Предимствата в сравнение с добавяне на захар във всяка бутилка са няколко: по-добро смесване на захарта с бирената мъст (не рискуваш различна газировка в различните бутилки), спестяване на време (сам се сещаш колко трябва да си играеш с всяка бутилка да я нагласиш захарта), по-добра дезинфекция (друго си е да е кипната сместа, в другия случай захарта я слагаш необработена и все пак съществува и малка вероятност да внесеш някой гад в бирата).
Това в общи линии са ми препоръките, другото ми се видя наред. УСПЕХ!
Назад към Ейлове (с горна ферментация)
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта