MadButcher написа:Е тая горе в линка, който съм посочил вредна ли е или не? ха, кажи като си "образован" и имаш "ценз", че ми стана интересно
Не съм им представител за да отговарям вместо тях, щом ти е интересно ги питай. Гледам са я сложили в раздел отопление...
За фитингите ситуацията е същата, примерно в каталога на Виега тези които нямат сертификат за питейна вода са изрично обозначени. Преди две години като преправях лулата ми трябваше холендер с точно определени размери и познай, точно моя нямаше .
Да вметна само че някой ми беше казал че тръбите за климатични системи били най "вредни" но не се сещам кой и не се ангажирам.
Ако темата представлява интерес може постовете да се преместят от модератор в подходящ раздел за да продължим дискусията понеже гледам че отиваме към разваляне на темата на колегата.
Едит:
Не беше трудно ..... отне ми около 5мин и през оналйн чата служител от този сайт ми изпрати PDF в който изрично са упоменати стандартите и приложенията в конкретния случай и за питейна вода, отопление и газ. Желание да има ..... не само надежди.