Dave Lombardo написа:Не бе, човек, веднъж вече го ядох с калпав термометър, от ония със сондата
Оттогава насам ползвам два - спиртен и електронен, като от време на време ги проверявам дали мерят точно
Имам предвид друго - в момента все още бистря рецептата. И като въведа изходните ТТ данни в reciepe builder-a na brewersfriend ми дава много ниска очаквана крайна плътност, респ висок алкохол. Установих, че като сложа друг вид дрожди всичко си отива по мястото, само тия WB-06 осират пейзажа. Даже Nottingham дават прилично ниво на очаквана FG, само тия пущини показват, че ще свалят до 1.005... възможно ли е да са с толкова висока атенюация?
Явно ще се тества емпирично, пък каквото стане
най-вероятно им е объркан процента на атенюация за тези дрожди в рецептурника дето ползваш ... май имаше опция за 'custom attenuation' .. сложи 68% примерно и ще си горе-долу там някъде ... а може и да не е грешка ...