Здравейте,
След дълга пауза реших отново да си направя бира
. Струва ми се, че преди в магазина имаше по-голямо разнообразие от продукти
. BG малца е изчезнал, но пък гръцките малцове настъпват
.
Иска ми се да направя една пушена бира, но не виждам пушен малц в магазина. Мисля да ползвам:
40 % Pale Ale Malt (Светъл малц) - Гърция или Munich Malt Type 2 (Мюнхенски малц тип 2) ГЪРЦИЯ
20% CaraPils и CARAMUNICH
40% Пушен малц.
Може ли да ми препоръчате подходящ пушен малц от магазина.
Мисля да се оборудвам с тенджера от Кларстейн 35л. в комплект с вътрешно надупчено казанче за промиване и серпентина за охлаждане 630лв.
. Ако някой има по-добра и по-евтина идея за поне 30 литрова система, която да не изисква много място, МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ. Или може би някой желае да си продаде старата система за домашна бира? Преди озахарявах в 11л. тенджера на котлона в кухнята, промивах в лаутъртюн (два плътни коша за пране и кранче за бидон), през това време в друга по малка тенджера загрявах вода...... прекалено много съдове и кухнята ставаше ЛЕШШШШ.... отнемаше ми доста време за няколко бирички. Идеята ми е сега да изляза на терасата с един комбиниран съд и да изкарам поне 40 бирички
, а може и повече.
Поздрави!