Здравейте,
В момента правя планове за варка на Айс Бок към началото на зимата. Обаче не съм много запознат с тънкостите при него, пък като цяло и при лагерите. Та имам някои въпросчета към по-опитните.
Майшуване - става ли еднотемпературно?
Диацетилна пауза - Как и кога?
Отледяването/концентрацията/ - Кога да извадя ледът от мъстта?
Колко да я оставя минимално да лагерува (не ми се чака чак толкова колкото трябва)?
Може ли да стане бутилкова газировка, и ако да, с какви дрожди да засея за бутилиране? Мисля да е силничка така че си мислих за Bayanus (шампанско).
По рецептите не ми е ясно какъв малц и какви количества. Казват макс 30% пейл ейл и макс 30% Мюних, ама другите максимуми са толкова малки че не мога да направя 100% с тях. Нещо не ми излиза сметката.