"Българинът че няма да клечи по 6-7 часа да озахарява и вари бирата ми е ясно"
Точно.
Започнах да се интересувам от домашно пивоварство през 2008 г., приятелката ми(която е от Русия) разказа за тези машинки
http://www.beermachine.com/ и започнахме с мой приятел да мислим да отворим електронен магазин и да ги продаваме , срещнахме се в Англия със създателите на машинката и на смесите които се използват (тези смеси са си точно степче...американска му работа) взехме 6-7 вида и почнахме да правим "бира" за тест. Резултатите бяха плачевни , ни вкус ни газировка , след кански мъки успяхме да направим един "стаут" , но газировката беше 0. Използва се патрон CO2 за допълнителна газировка , което е абсолютна пародия ... защото това не е газирана вода .... Та се отказахме от тях. Имам две машинки за спомен , може ако в бъдеще се направи музей за домашно пивоварство да дам един експонат

...
През това време изчетох доста информация и за смесите и за нормалното домашно пивоварство , все пак не се отказахме напълно и взехме друг вид машина която наподобява показаната снощи ... една кофа - ферментатор , имаш екстракт от малц и хмел в консервен вид , обаче там има рецепти за които допълнително може да сложиш хмел ,малц и мая , които да ферментират и да се доближи до истинското варене(т.е. не е просто консерва захар и вода)... Все още имам идея да си направя магазин за тези смеси плюс продажба на хмел,мая и малц(въпреки блестящата конкуренция)...
Та идеята ми беше след като познати, роднини пробваха и им разправях за този вид бира , основното им забележка беше, че искат да е по -лесно , т.е. взимаш "концентрата" плюс вода и да си направят бира, без да чакат за ферментация ... Дори още спорим с баща ми , че това е невъзможно и резултата няма да е бира.
Консерви като тези се използват и в Англия , Австралия , Германия , Чехия , все нации които са пивовари , предполагам че няма химия вътре или поне е минимално количество , иначе нямаше да са популярни там.
Лично според мен бирата.нет както и ако случайно се появи още някой магазин за подобни смеси , няма да попречи - а популяризира домашната бира , както и всяка информация , реклама, а който се интересува ще намери информация как да си вари истинска бира , докато хората които търсят "степче" - те и да си вземат горните машини след 2-3и опит ще се откажат ....
П.с.
На следващата среща(на която мисля да дойда) , ще се радвам ако нямате нищо против да донеса някоя друга бутилка за тест, въпреки че може да имате негативно мнение към така създадена бира
Ако искате може да напиша една информативна статия за тези машини - плюсове минуси от личен опит, поне това което научих за това време, да е полезно на други хора които се интересуват , единственият проблем че няма да е скоро - защото пиша дипломна работа и съм доста зает в момента...