Предлагам някой по-голям клуб да го направи първи , та да видим ще има ли интерес.
Например - намисляме една проста рецепта от някакъв стил :
1. Малцове - такива и онакива по едиколко си % всеки.
2. Озахаряване с по толкова вода на кг. зърно ...
3. Озахаряването да е на темп. едиколко си градуса.
4. Охмеляване с по едиколко си гр. от този и този хмел по толкова мин. ...
5. Врене точно едиколко си мин.
6. Ферментация с точно определени дрожди на някаква зададена темп.
7. Бутилиране с точно кол. захари за газировката.
и т.н.
И след това на срещата на клуба се вадят екземплярите и се оценяват по достойнство.
И да видим дали ще се получат еднакви бири
Най-големия клуб е шопския ...