Гранд Шампион на Първия Национален Конкурс за Домашна Бира
Публикувано на: 28 Юли 2013, 23:48
Колеги пивовари ,бих желал да споделя рецептата на Гранд Шампиона в Първя Национален Конкурс за Домашна Бира-27.07.2013 г..
Нека всеки, който желае и иска да направи подобна бира да опита и да се убеди ,че е възможно дори в домашни условия ,но с със страст, да се направи отлична бира.
Давам рецептурата в проценти за да може всеки според обема да си пресметне нужните количества.Всички материали са налични в магазина!:
Категория -Индия Пейл Ейл -IPA
Пизенски малц-92%
Мюнхен тип 2 -2%
Карапилз-6%
Single infusion @64*C
Boil-60 min
Hops-single: ......... 60"/60%-30"/20%-10"/20%- Citra ,Dry Hopping-...(количеството оставям неизвестно
Yeast:US 05
Ферментира при 18 *С.
Съжалявам за някои английски думи ,но не ги знам как са на български ,защото не съм ги учил във българско училище;), а съм се самообразовал в мрежата ,от американски източници.
Опитайте и
Наздраве!
Нека всеки, който желае и иска да направи подобна бира да опита и да се убеди ,че е възможно дори в домашни условия ,но с със страст, да се направи отлична бира.
Давам рецептурата в проценти за да може всеки според обема да си пресметне нужните количества.Всички материали са налични в магазина!:
Категория -Индия Пейл Ейл -IPA
Пизенски малц-92%
Мюнхен тип 2 -2%
Карапилз-6%
Single infusion @64*C
Boil-60 min
Hops-single: ......... 60"/60%-30"/20%-10"/20%- Citra ,Dry Hopping-...(количеството оставям неизвестно
Yeast:US 05
Ферментира при 18 *С.
Съжалявам за някои английски думи ,но не ги знам как са на български ,защото не съм ги учил във българско училище;), а съм се самообразовал в мрежата ,от американски източници.
Опитайте и
Наздраве!