Колеги искам да обсъдим нещо, да бъде решено и да го спазваме всички. Първо малко отклонение. След като бе решено да има чипове и количеството да бъде 0.330 мл., реших да бутилирам моята бира само в бутилки от точно такъв обем. По този начин смятам, че ще елиминирам евентуални сърдити хора на празника, било защото съм налял повече, по-малко или с утайка на някого бира. Така, до тук с отклонението, сега по същество: Хората, които ще представят своите бири чрез разливна инсталация са ясни, те пълнят чаши на момента. Какво обаче става с другите (включае и себе се), които донесат бирите си в бутилки? Вариантите са два, идва човека, дава чип, наливаме му в чаша бира и всичко е ок. До тук добре, но втория вариант е идва човек, казва ето Ви чип, искам да ми дадете бирата в бутилка и да си я нося вкъщи! На пръв поглед нищо страшно, всеки се е погрижил да махне етикетите на бутилките, в които ще налива бирата си (надявам се поне, ако не желае да си навлече гнева на г-н Председателят
). Обаче я си представете, че сред гостите има някой "доброжелател", дава ме му бира в бутилка, нарочно не полага грижа за нея, разваля я или се случва нещо друго, след което цъфва статия в пресата "Домашни пивовари раздават развалена бира срещу заплащане в бирария Халбите"!!! И от тук нататък всеки има фантазия и може сам да обрисува в съзнанието си цветущата картинка която ще се получи и това как ще рефлектира на Асоциацията и на стремежът ни да популяризираме пивото. Ще кажете "В големи филми се вкарваш", да може и да е така, но все пак дайте да не дърпаме дявола за опашката. Та въпросът ми е: Ще даваме ли на посетителите запечатана в бутилки бира или единствено ще им я сипваме на място? Предварително се извинявам ако въпросът ми Ви се стори глупав, неуместен и т.н.!