Есенен фестивал на домашното пиво-03 октомври 2015

Тук ще информираме всички относно предстоящи срещи, събития, конкурси, състезания, фестивали и т.н. на Асоциацията на домашните пивовари в БГ или форума.

Модератор: cervesa

Re: Есенен фестивал на домашното пиво-03 октомври 2015

Мнениеот dejo » 15 Сеп 2015, 21:33

Аз поръчах на Виктор материал за ок.15л вайцен. Ако всичко мине точно, ще ви информирам дали ще го нося до седмица предполагам :D
dejo
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 18
Регистриран на: 08 Дек 2014, 19:26

Re: Есенен фестивал на домашното пиво-03 октомври 2015

Мнениеот ameba13 » 17 Сеп 2015, 08:47

Обръщам се към колегите, които ще носят канти и ако случайно някой се излъже в кег!
За да избегнем редовния проблем с прекаленото пенене при наливането трябва да се внимава бирата да не е прегазирана! Аз мойта я прегазирах вече!

Прилагам следната таблица, за да може всеки да се ориентира на колко бара да газира бирата си:
CO2_content_metric.pdf
(43.36 KiB) 797 пъти


аз лично ще целя 4 г/л CO2. Тоест на 20 градуса по Ц налягането в кега (равновесно) да бъде 1.5 бара. Това е малко ниско, но е за предпочитане пред сервирането на пяна!

Нека колегите с повече опит в газирането и разливането да споделят!

:auto-nx:
ameba13
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 117
Регистриран на: 01 Юли 2013, 15:42

Re: Есенен фестивал на домашното пиво-03 октомври 2015

Мнениеот nnakov » 17 Сеп 2015, 10:54

Моят скромен опит показва, че при 4-6 целзий, при 1,5 бара за 3-4 дни бирата в кантата е газирана перфектно. След това регулирам налягането на 0,6 и си наливам до като бирата свърши :mrgreen: , при това съотношение температура - налягане нямам прегазиране, и бирата е без промяна в газировката до края.
nnakov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Сеп 2014, 15:53

Re: Есенен фестивал на домашното пиво-03 октомври 2015

Мнениеот cervesa » 24 Сеп 2015, 14:40

Колеги,

Засега,разполагаме със заявено участие на 3-ти,както съм дал информацията по-долу в таблицата.Ако има пропуск,изменения или пропуснати -моля да се отразят във форума или на ЛС.
Необходимо еда създадем организация за разливане на повече от едно място,за да не се струпват хора.За целта ще изготвим разписание кое къде и кога ще се разлива.



Очаквам съдействието ви!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Есенен фестивал на домашното пиво-03 октомври 2015

Мнениеот Dejmos » 25 Сеп 2015, 10:52

Смятам да донеса малко червен ейл, 10-15 бутилки.
Много млада, ще е стояла в хладилника 4-5 дни.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Есенен фестивал на домашното пиво-03 октомври 2015

Мнениеот nnakov » 25 Сеп 2015, 22:35

към таблицата мола добавете: 20L Amber и 20L Abbey, освен вече описаните Dry Stout и Pilsner.
nnakov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Сеп 2014, 15:53

Re: Есенен фестивал на домашното пиво-03 октомври 2015

Мнениеот ameba13 » 26 Сеп 2015, 16:54

Значи моят дункел няма да е дункел а раух
и ще има и един червенеещ се ейл (не от БСП - не е отлежал достатъчно)

и двете по 20 литра

с това литрите стават 280!
ameba13
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 117
Регистриран на: 01 Юли 2013, 15:42

Re: Есенен фестивал на домашното пиво-03 октомври 2015

Мнениеот cervesa » 26 Сеп 2015, 19:23

Ехееее!!!
Дружино,благодарим за включването!Имаме почти 400 л домашна бира за събитието!!!
Ще покажем,че ни има, и сме реалност!!!!

Да сте живи и здрави!И вашите семейства,също-те са част от приказката"домашно пиво"!

Само с позитивни емоции на 3-ти октомври!С перо на шапките!

НАЗДРАВЕ!!!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Есенен фестивал на домашното пиво-03 октомври 2015

Мнениеот dejo » 27 Сеп 2015, 02:37

Аз малко закъснях, но и аз ще се включа с 12л вайцен + 3л IPA (2 вида) на бутилки 0.5 и 0.33 литра съответно.

Наистина, похвални са такива количества и усилия!!!! Поздравления колеги :)
dejo
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 18
Регистриран на: 08 Дек 2014, 19:26

Re: Есенен фестивал на домашното пиво-03 октомври 2015

Мнениеот mayosha » 27 Сеп 2015, 18:15

Евала ви правя, колеги, много се радвам, че има такова раздвижване около домашното пивоварене. За съжаление не мога да се включа с никакъв мат'рял за консумация, но ще присъствам на събитието и ще се радвам да се видим. Ако мога да помогна с нещо (около организацията, например), на линия съм!
Аватар
mayosha
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 154
Регистриран на: 30 Юни 2014, 09:19
Местоположение: Sofia

ПредишнаСледваща

Назад към Срещи, конкурси, състезания на АДПБ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron