4-ти конкурс за домашно пиво -България 2016

Тук ще информираме всички относно предстоящи срещи, събития, конкурси, състезания, фестивали и т.н. на Асоциацията на домашните пивовари в БГ или форума.

Модератор: cervesa

Re: 4-ти конкурс за домашно пиво -България 2016

Мнениеот cervesa » 15 Мар 2016, 16:08

Велкоме!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето

Мнениеот karakondjul » 15 Мар 2016, 16:12

Какви параметри трябва да има въпросният софтуер? Може и на лични
Аватар
karakondjul

Мнениеот victoryvt » 15 Мар 2016, 20:16

Много моля словоблудството в тази тема да спре.
Този линк http://homebrewers-bg.org/competitions/ е от сайта на АДПБ.
Както е видно е негова поддиректория. Инсталирал съм го аз, по поръчение на ръководството на асоциацията, тъй като предишния подобен уеб-софтуер за регистрация на бирите (правен лично от мен без да съм уеб-дизайнер и в малкото свободно време което съм намерил) не беше достатъчно функционален и не беше удачен за голям брой участници и респективно бири.
В този сегашния софтуер са заложени множество възможности за регистрация на участници, бири, както и на стюарди, съдии, и въобще обхваща целия процес по провеждане на състезания по методиките на BJCP, както и по стиловете на BJCP ver. 2015.
Това че е само на английски може да ви се струва недостатък от гледна точка на българските участници, но улеснява много чуждестранните.
(Например някой от вас пробвал ли е да разбере нещо от румънския или унгарския конкурс? За разлика от хърватския, в който се използва същия софтуер както и при нас тази година.)
Не съм се задълбочавал дали го има и в многоезичен вариант, ако излезе нова такава версия - ще го ъпгрейдна веднага, ако няма - можем да пишем на създателите му, които са като нас хоби пивовари, да добавят многоезична поддръжка, но това е максимума.
Няма как да се "преправи" ей тъй някак си на български, още по-малко да има отделна версия на български и такава на английски за чуждестранните участници.
Написването на подобен уеб-софтуер не е по силите на един човек, освен това ще коства месеци труд, а няма никой с толкова свободно време и с такива възможности едновременно (вярвайте ми).
Аз лично имам много добри приятели от уеб-дизайнерско студио, които биха могли да го направят (един от работещите за тях е отскоро и домашен пивовар), но не работят за без пари (меко казано).
Предполагам че за по-малко от годишния бюджет на АДПБ няма да се наемат.

(УС не се моли от 6г. защото сме АДПБ от 2013 - точно 3години, апропо - честита ни 3-та годишнина - на 2-ри март беше, ама забравихме всички)
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор

Мнениеот Martin » 15 Мар 2016, 22:09

Тази година унгарският имаше опция за английски или унгарски. Може създателите на платформата да имат нужда само от превод.
carpe cervisiam
Аватар
Martin

Мнениеот cervesa » 16 Мар 2016, 08:17

Колеги,моля ви не "оспамвайте" темата.

Обсъждайте и поставяйте конкретни въпроси с предстоящият, само след 30 дни, конкурс.

Всички други предложения и идеи,моля да бъдат отложени за след 16 април!

Мерси!
cervesa

Мнениеот cervesa » 18 Мар 2016, 21:10

Напомняме.че тече регистрацията за участие в конкурса!Тук: http://homebrewers-bg.org/competitions/
Който не се справя на английски,да ми пише на ЛС.Ще го регистрирам.
Има доста пивовари регистрирали се като съдии и/или стюарди.
Така,че можем да поемем всички желаещи да оценим творенията им.

Наздраве и успех!
cervesa

Мнениеот asenr » 21 Мар 2016, 00:11

Бирата за публиката ще има ли къде да я охладим? Че аз ще я карам от 180 км и по пътя със сигурност ще се стопли...
В съотношението цена-качество бирата на аванта е без конкуренция :obscene-drinkingcheers:
Аватар
asenr

Мнениеот damyan_rm » 21 Мар 2016, 15:46

Да питам за бутилките ...

имам "нещо като AIPA" ама е в бутилки от Гролш които са 450мл, освен това са и 'бандирани' с 'embossing' ... четох условията и това което рабрах е, че бири в подобни бутилки не са желателни:
Each entry will consist of 12 to 22 ounce capped bottles or corked bottles that are void of all identifying information, including labels and embossing. Printed caps are allowed, but must be blacked out completely.

да се занимавам ли да ги регистрирам или просто няма смисаъл - а ако е приемливо в такива бутилки - колко броя да подготвя? Три или четири?
не намирам никаква информация за типовете бутилките при участие, знам, че обикновенно са или 5 х 330мл или 3 х 500мл ...

благодаря педварително за уточненията ...
damyan_rm

Мнениеот dr_slavov » 21 Мар 2016, 16:39

Днес регистрирах една бира и разпечатах етикетите които се генерират автоматично. Освен етикетите се принтва и още една страница ENTRY/RECIPE FORM на която има доста подробности относно рецептата. Трябва ли да се попълва?
Аватар
dr_slavov

Мнениеот cervesa » 21 Мар 2016, 16:43

Не!
Не е нужно entry/recipe формата да се попълва!
cervesa

ПредишнаСледваща

Назад към Срещи, конкурси, състезания на АДПБ