Честит празник на всички Пивовари!
Днес празнично се отчетох с един Амбър по рецепта колегата Мартин.
Пейл ейл малц - 4кг
Карапилз - 0.5кг
Карамюних 2 - 0.2кг
Speacial W - 0.2кг
Кората на един голям домашен лимон
Хмел:
Херкулес17,3% -15gr - 60min
Каскейт - 20gr - 10min
Дрожди - Нотингам
Ирландски мъх
32 IBUs. Приготвил съм за сухо охмеляване Цитра-20гр. Промиването мина прекалено интензивно тоя път ... OG 12%, Излезе доста утайка, вероятно към 22л ще бутилирам. Ниска ефективност, но не се оплаквам,защото още съм с началната система. На 5-тия ден ще откаля и ще сложа сухото, по съвет на колега ще пробвам да избистря с престой в хладилник...Като откаля ще промия дрожди за бира номер 10 ... Портър.