Здравейте пивовари
Имам въпроси относно технологията за приготовление на биричка в частта:
"8. Промиване - в отделен съд с двойно дъно и канелка (лаутертюн) - ако не можеш да си го направиш - продава се за 15-20лв. Гледа се леглото с малцовите трици да не остава сухо и се долива периодично по един два литра вода с темп. 78 гр. (надвишиш ли я - прецеждането става прекалено бавно , ако ли пък е под 50-60 гр. има опасност да се екстрахират горчиви танини от люспите на малца) Като за първи опит те съветвам да го караш на максимална скорост без да се замисляш за това колко е бистра течността -нека е мътна,но да не изстива."
Въпросите ми са:
1. Понеже няма налични /лаутертюн-и/ с каква големина са отворите му? Доколкото разбирам това е нещо като сито? Моля поправете ме ако бъркам.
2.През това "ситене" минава цялата варка , и после се долива цялата вода за промиване?
<офтопик: Виктор,
1. относно квас-а , сега като се прибрах, и си захраних квасчето , мога да определя че то мирише както някогашната боза, на прав път ли съм?
2.Защо е нужна нова регистрация при поръчки от магазина / ново потребителско име за форума , защото старото е заето от самия мен/?
3. Моля когато видиш поръчката ми , ако има нещо объркано коренно, свържи се с мен да ме поправиш, или ми драсни един телефон за връзка на лично/ замених продукти по рецептата поради неналичност/
офтопик>
Поздрави