Един съд за озахаряване, промиване и охлаждане.
Публикувано на: 12 Апр 2017, 14:25
Здравейте,
нов съм за форума и хобито, това е първият ми пост и използвам възможността да благодаря на всички за споделения опит и знание.
Докато събирах оборудване направих ПВЦ кутия за озахаряване, като я поставих в друга кутия за по-добра изолация с цел задържане на температурата по време на озахаряването, поставих и кран 3/8(червеният) за източване по време на промиването.Връзката между крана и тройника в по-малката кутия направих с удължител 3/8, фиксирах кутиите една за друга с 4 болта и тръба между двете кутии, под дъното на малката кутия направих дървена скара за да може да минава студена вода по време на охлаждането, на по-голямата кутия сложих и преливник ( под ръба на малката кутия за да не влиза вода в охлаждащата се мъст) и кран (синият ) за източване на студената вода след охлаждането.Кутиите са за хранителни продукти и издържат на температура до 106 градуса (така поне пише на етикета ), малката кутия е 30 литра а голямата 60.Това мое приспособление използвам както за озахаряване така и за промиване и охлаждане, по този начин отпада необходимостта от серпентина.Може да се направи и конфигурация с по-малки кутии спрямо варката.
нов съм за форума и хобито, това е първият ми пост и използвам възможността да благодаря на всички за споделения опит и знание.
Докато събирах оборудване направих ПВЦ кутия за озахаряване, като я поставих в друга кутия за по-добра изолация с цел задържане на температурата по време на озахаряването, поставих и кран 3/8(червеният) за източване по време на промиването.Връзката между крана и тройника в по-малката кутия направих с удължител 3/8, фиксирах кутиите една за друга с 4 болта и тръба между двете кутии, под дъното на малката кутия направих дървена скара за да може да минава студена вода по време на охлаждането, на по-голямата кутия сложих и преливник ( под ръба на малката кутия за да не влиза вода в охлаждащата се мъст) и кран (синият ) за източване на студената вода след охлаждането.Кутиите са за хранителни продукти и издържат на температура до 106 градуса (така поне пише на етикета ), малката кутия е 30 литра а голямата 60.Това мое приспособление използвам както за озахаряване така и за промиване и охлаждане, по този начин отпада необходимостта от серпентина.Може да се направи и конфигурация с по-малки кутии спрямо варката.