Хладилници - доработка и приложение
Публикувано на: 05 Мар 2017, 00:48
Убеден, че точните температури са изключително важни в различните етапи на домашното пивоварене, се сдобих с три хладилника втора ръка почти без пари, с намеранието да ги "пипна" малко и да ги използвам за различни цели, в зависимост от моментните нужди.
Първият вече е в употреба без никакви подобрения. Пълен е с бутилирана бира за отлежаване. Монтирах му само на вратата такъв термометър:
http://beer-bg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=2_28_33&products_id=203
Сондата пуснах вътре по средата на височината на хладилника. В момента потдържа 5-6градуса.
Втория го оборудвах с такъв термостат:
http://duelbg.com/bg/catalog/cat:termostati-prodigy1
Взех си този с късия осезател, за да мери температурата горе-долу в средата на хладилната част, където съм го монтирал.Температурата му се регулира в широки граници. От -30 До +30градуса. Хладилникът би могъл да се използва както за отлежаване на бутилирана бира, така и за кегератор. И най- важното - за ферментация на всички стилове, независимо от летните горещини. За последното всъщност съм предвидил третия хладилник, ще стане дума по-долу за него.
Първият вече е в употреба без никакви подобрения. Пълен е с бутилирана бира за отлежаване. Монтирах му само на вратата такъв термометър:
http://beer-bg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=2_28_33&products_id=203
Сондата пуснах вътре по средата на височината на хладилника. В момента потдържа 5-6градуса.
Втория го оборудвах с такъв термостат:
http://duelbg.com/bg/catalog/cat:termostati-prodigy1
Взех си този с късия осезател, за да мери температурата горе-долу в средата на хладилната част, където съм го монтирал.Температурата му се регулира в широки граници. От -30 До +30градуса. Хладилникът би могъл да се използва както за отлежаване на бутилирана бира, така и за кегератор. И най- важното - за ферментация на всички стилове, независимо от летните горещини. За последното всъщност съм предвидил третия хладилник, ще стане дума по-долу за него.