Реших да направя една тема за стойки за оборудването (виждам, че няма подобна). Идеята е тук да дискутираме различни различни стойки и начини на изработване.
Аз живея в апартамент и мястото е крайно ограничено. Но след като миналия път разлях 2 литра от майша на земята и по стените при опит за местене на 24 литровия казан, пълен до горе, реших че ми трябва стойка. Идеята ми е да лека, да мога да я свалям в мазето, да не заема много място и да не местя никакви съдове, в деня на варене.
Направих 3 бързи проекта и се чудя на кое да се спра и да изработя в свободното време:
1. Изцяло дървена конструкция от летви. На две нива + едно на земята за BK:
2.Това го видях в нета и много ми допадна но ми се струва по трудно за изработка. Отново от дървени летви. Реално е най-компактното:
3. В момента съм оставил един шкаф от старата секция, в който си държа всичко свързано с бирата, без казаните. Идеята е да направя една малка дървена конструкция на едната му половина, която да слагам само като варя и да я направя такъв размер, че да може да влиза в самия шкаф. Ще заема само половината, в другата част ще държа бирените аксесоари. Отгоре ще има улеи, за да е по стабилна горната сваляема част. Нещо такова:
Като цяло най разумно ми се струва последния вариант, тъй като 2/3 от стойката я имам, остава само малката конструкция. Плюс това не е нужно всеки път да се сваля в мазето Вие какво мислите по въпроса?
Моля покажете и ваши идеи/реализирани проекти.
Надявам се да ви допада темата и да я развиваме. Подобна има и при колегите американци (цък).