Ново оборудване и първа варка
Публикувано на: 24 Окт 2016, 22:28
Здравейте, колеги.
Много съм слушал за невероятните домашни бири и много съм чел, но до момента никога не съм опитвал. И, разбира се, се амбицирах да си произведа такава. Като стар ракиеварец имам някакъв опит с процесите на ферментация, дрожди, захарност, измервателни уреди и т.н. Благодарение на Beer-bg, придобих и значителни познания за бироправенето. Липсваха ми само няколко пособия и опит. И така. Окомплектовах следното оборудване:
Казан 50л от дебела неръждавейка, казан 33л (който съм изолирал с каменна вата и алуминиево фолио), казани 10 и 16л, рефрактометър, захаромер, термометри, серпентина от 12м медна тръба 3/8, лаутертюн - самоделка, маркуч за преливане с тройник и две кранчета - самоделка, водни клапани, точен кухненски кантар.
Поръчах от магазина водни клапани, торба за гравитачно прецеждане, малц, хмел, дрожди, дезинфектант. Вече имам реализирани две варки.
Много съм слушал за невероятните домашни бири и много съм чел, но до момента никога не съм опитвал. И, разбира се, се амбицирах да си произведа такава. Като стар ракиеварец имам някакъв опит с процесите на ферментация, дрожди, захарност, измервателни уреди и т.н. Благодарение на Beer-bg, придобих и значителни познания за бироправенето. Липсваха ми само няколко пособия и опит. И така. Окомплектовах следното оборудване:
Казан 50л от дебела неръждавейка, казан 33л (който съм изолирал с каменна вата и алуминиево фолио), казани 10 и 16л, рефрактометър, захаромер, термометри, серпентина от 12м медна тръба 3/8, лаутертюн - самоделка, маркуч за преливане с тройник и две кранчета - самоделка, водни клапани, точен кухненски кантар.
Поръчах от магазина водни клапани, торба за гравитачно прецеждане, малц, хмел, дрожди, дезинфектант. Вече имам реализирани две варки.