Перфорирана ламарина
Публикувано на: 02 Юни 2015, 11:25
Здравейте колеги!
На скоро се сдобих с 3 кега от по 50л и започнах да ги преработвам към 3 съдова гравитачна ( за момента) система. В момента се опитвам да направя двойно дъно на майш съда/цедилна каца но срещнах проблем. Цената на перфорирана нераждаема ламарина с подходящи размери (мисля за 2,5мм отвор с 4мм междуцентрови разстояния) идва доста висока. Най-доброто което намерих беше лист 1мх2м с приблизително същите отвори за около 200лв. Обиколих доста места в София, но не успях да намеря добра алтернатива. Обмислям да закупя неперфориран лист и да го дупча сам, но това ще отнеме много време и свредла. Имате ли някакви препоръки? Също не съм сигурен за дебелината. Мислех за 0,8мм-1мм. Гледах в американските сайтове, но цената на доставката убива всичко детско в мен...
ПС: Дизайна, който обмислям и взаимстван от американските колеги- плосък лист перфорирана ламарина, разделен с панти за лесно вкарване в кега и централен отвор за тръба за извеждане на горещата пивна мъст. Под дъното ще има филтър (мисля за кожух от мека връзка или конфигурация с медни тръби). Загряването ще е на газ.
Благодаря предварително!
Поздрави,
Мишо
На скоро се сдобих с 3 кега от по 50л и започнах да ги преработвам към 3 съдова гравитачна ( за момента) система. В момента се опитвам да направя двойно дъно на майш съда/цедилна каца но срещнах проблем. Цената на перфорирана нераждаема ламарина с подходящи размери (мисля за 2,5мм отвор с 4мм междуцентрови разстояния) идва доста висока. Най-доброто което намерих беше лист 1мх2м с приблизително същите отвори за около 200лв. Обиколих доста места в София, но не успях да намеря добра алтернатива. Обмислям да закупя неперфориран лист и да го дупча сам, но това ще отнеме много време и свредла. Имате ли някакви препоръки? Също не съм сигурен за дебелината. Мислех за 0,8мм-1мм. Гледах в американските сайтове, но цената на доставката убива всичко детско в мен...
ПС: Дизайна, който обмислям и взаимстван от американските колеги- плосък лист перфорирана ламарина, разделен с панти за лесно вкарване в кега и централен отвор за тръба за извеждане на горещата пивна мъст. Под дъното ще има филтър (мисля за кожух от мека връзка или конфигурация с медни тръби). Загряването ще е на газ.
Благодаря предварително!
Поздрави,
Мишо