Страница 1 от 1

Инсталация за лагерни бири през лятото

МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2014, 08:56
от d.gorev
Ето моята опитна постановка за производство на лагерни бири. Хладилна чанта, съд със бирена мъст, бутилка замръзена вода и термометър. За поддържане на около 12С е необходимо смяна на бутилката веднъж в денонощието. Преди поставянето в хладилната чанта бирената мъст престоя 24ч в хладилник.

Re: Инсталация за лагерни бири през лятото

МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2014, 12:43
от victoryvt
За колко литра става дума (бира) ?

Re: Инсталация за лагерни бири през лятото

МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2014, 13:20
от d.gorev
В момента е 5 литра, но и 2х5 литра могат да влязат. Мисля, че хладилната чанта е 24 литра.

Re: Инсталация за лагерни бири през лятото

МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2014, 22:05
от mirix
Е тък де, ама после за отлежаване как ще поддържаш около -0 гр. Хайфе 12 да не е ама в кладенеца ми е 14 гр.

Re: Инсталация за лагерни бири през лятото

МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2014, 08:17
от d.gorev
Лагеруването после става в хладилника. Във всеки хладилник има място за една 5 литрова туба с бира :D .
В момента една замръзена бутилка от 1 литър поддържа 10С 24 часа. Ако се поставят 2 или 3 бутилки може да се поддържат и по-ниски температури.
А ако се напълнят бутилките с антифриз най-вероятно ще може да се свали температурата още. Само, че трябва антифриза да бъде с такава концентрация, че да може да замръзне при -10 -15С.