Страница 1 от 1

Малка подготовка на оборудване

МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 10:37
от mirix
Крайно време беше да си наглася и къде да се прецежда с лекота :) и затова си поиграх малко
2 корита по 9 лв -18 лв
1 канелка - около 2 лв.
мрежа за комари 2 лв.
На обща стойност 22 лв. и малко заиграване с дрелката
16032013247.jpg

16032013249.jpg

16032013251.jpg

Re: Малка подготовка на оборудване

МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 10:40
от mirix
И после подготвена за действие
16032013259.jpg

и в действие
16032013261.jpg

16032013266.jpg

Re: Малка подготовка на оборудване

МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 17:42
от vsd
Здрасти, дупките по 2мм ли са и достатъчно добре ли ти задържа температурата. От снимката изглежда че доста добре филтрира.

Re: Малка подготовка на оборудване

МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 20:17
от victoryvt
"Малко заиграване с дрелката" :lol:
Яко разпробиване бих казал.
Според моя опит - ако няма мрежа - дупки около фи 3-4мм.
Ако има мрежа - може и по-голям диаметър.
Моят последен Лаутертюн е с дупки 5.5 мм , но без мрежа пропуска боклуци. С винилна мрежа прецежда идеално - хем бързо,хем фино.
Аз имам и друг стар - от две големи вани по 35 литра - тях ги ползвах миналата година за 40-литровия казан.
А тази година ще стрелям направо в 100-литровия чрез системата BIAB - Brew i a Bag - имам направен кош с размер малко по-малък от казана, който е с перфорирано дъно и малко над него с фи 3мм. Смятам да майшувам вътре в коша в казана и след озахаряването - вдигам нагоре коша (с макара, скрипец и т.н.) и започвам да поливам с вода отгоре и да събирам прецеденото отдолу като едновременно с това загрявам материала до завирането.

Re: Малка подготовка на оборудване

МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 23:19
от mirix
Нима можеш да устоиш на моята лятна офрета. Варене на бира под навеса , скара бира на корем..... за другите екстри няма да споменавам:) и най важното помещението ми за ферментирване -кладенец на 12.4 гр. С

Re: Малка подготовка на оборудване

МнениеПубликувано на: 19 Мар 2013, 12:31
от mirix
Колега дупките са 4 мм. а мрежата е от железария за комари сгъната на 2 ката. Смело мога да кажа че се полуяи добра филтрация. И след варенето с тензух прецедих във ферментатора. 3 дена след ферментацията няма и 5 мм. утайка ще видим до края как ще бъде