Страница 1 от 1

Ден за варене на бира (Brew Day)

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2013, 19:56
от cervesa
Днес подобрих личния си рекорд и то с много;)Тъй като се наложи да отсъствам няколко седмици,натрупаните запаси са на привършване .Реших днес да направя две варки (х100л),като ги застъпя,поради което се наложи да включа и четвърти котлон.
Начало на Brew day-я 6.30 ч.към 13 часа бях почти приключил с втората варка (първата вече беше във ферментатора).Реших да направя още една -очаква се застудяване (вероятно последното за тази зима)и да заложа един лагер,в случая Бохемиан Лагер.Първите две бяха Раух и Екстра стаут.
сега е 19.00,остава само да охладя и да слагам да ферментира.
Дерзайте колеги.Няма невъзможни неща.
Наздраве!
И снимка от процеса:

Re: Ден за варене на бира (Brew Day)

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2013, 21:53
от Hristo
Поклон!

Re: Ден за варене на бира (Brew Day)

МнениеПубликувано на: 25 Фев 2013, 09:48
от vsd
Бая голямо количество бира си направил :) Наистина впечатляващо.
За една варка 100 литра, майшуваш в двата кега едновременно, нали?
В какво ферментираш толкова голямо количество биричка, направо в бидон или го разделяш в кофи.

Re: Ден за варене на бира (Brew Day)

МнениеПубликувано на: 25 Фев 2013, 18:40
от cervesa
Фементира в пластмасови бидони (за хранителни цели!-Важно).120 л.не изкипяват по време на ферментацията.Имам и водни затвори на капаците.Но не се вживявам много - фен съм на отворената ферментация.Опитвам се да подържам хигиената и санитизацията на ниво.
Имам богат опит от винопроизводството, в тая посока.Домашните изправиха коси като чуха че имам намерение да преградя гаража за хладилна камера:)
Наздраве!

Re: Ден за варене на бира (Brew Day)

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2013, 18:23
от profyton
Нямам думи, страхотно оборудване. Направо ти завиждам за гаража. Мечта на всеки домашен пивовар. Поздравления.