Наливна бира - охладители,кранове,кегове,бутилки с газ

Тук всеки желаещ може да си отвори тема за да се похвали с какво вар, в какво отлежава, и как изглежда крайния резултат

Модератор: Martin

Re: Наливна бира - охладители,кранове,кегове,бутилки с газ

Мнениеот mirix » 20 Мар 2015, 21:28

Теста е напълно безплатен , бърз и изпитван многократно. Успех и наздраве!
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето

Мнениеот Heisenberg » 20 Мар 2015, 22:34

Еми аз като правя нещо гледам да го правя като хората... Виктор добре обясни как трябва да се разграфи редуцира ама аз така 'на око' дет се вика немога. Та какво направих:

Снимах манометъра на редуцира който показва колко бара извежда навън и намерих от интернет снимка на манометър от 0 до 6 бара. Наложих я върху моята снимка и подравних 0-лата на моя с 0-лата на тоя от снимката (както и края на 6-те бара). И взех да опъвам черти в/у снимките:

http://prikachi.com/images/724/7995724Y.png

И после като ми хареса как изглежда просто махнах снимката на манометъра с 6-те бара и укастрих линиите малко да изглежда по-добре:

http://prikachi.com/images/736/7995736L.png

То УБУ ама пак някой трябва да вземе редуцира и с маркера да драска там 'на око'... взех си аз една линийка и измерих дължината на манометъра (да дължината) беше 5.3см. и след като се посъветвах с Чичо google разбрах че това са 200.3149606299 (пиксела демек 200) и направих една картинка 200x200pixela:

http://prikachi.com/images/751/7995751W.jpg

Която ако се принтира 1:1 би трябвало да пасне почти перфектно на манометъра. Аз така мисля да направя вместо да цапам с маркер... ще видя там как да я доизрежа и може би ще я залепя с двойно залепващо се тиксо :think:

ПС: Не съм сложил картинките в [img]-таг защото форума не ми дава :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ПСС: Забелязах нещо което не е добра практика: тия снимки които съм качил се отварят в съшия прозорец, а не в нов под прозорец. т.е. в кода би трябвало да е: <a href="http://prikachi.com/images/724/7995724Y.png" target="_blank">http://prikachi.com/images/724/7995724Y.png</a> а тука това target="_blank" липса... не че е болка за умиране де ама все пак... (И ако ще издрабняваме и таг [center][/center] също няма :D )

Изображение
Аватар
Heisenberg
Колкото вари, толкова и споделя

Мнениеот Heisenberg » 21 Мар 2015, 22:23

mirix написа:Теста е напълно безплатен , бърз и изпитван многократно. Успех и наздраве!

Днес тествах и всичко е перфектно!

https://www.youtube.com/watch?v=o2vdgUaggds
Аватар
Heisenberg

Мнениеот bojo » 22 Мар 2015, 11:08

Днес газирана вода, утре бира. Гледай да не пресъхва крана :)
bojo

Мнениеот mirix » 22 Мар 2015, 22:18

Тези чалъми за подвижен кран от Виктор на сбирката ли видя :D :lol:
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix

Мнениеот Heisenberg » 23 Мар 2015, 17:29

mirix написа:Тези чалъми за подвижен кран от Виктор на сбирката ли видя :D :lol:

Емииии... да :mrgreen: пък и за сега няма къде да го монтирам...мисля да взема от някъде някой хладилник 2ра ръка и на него.
Изображение
Не изглежда зле :D
Аватар
Heisenberg

Мнениеот victoryvt » 24 Мар 2015, 09:55

Търси хладилник с вътрешна височина поне 70 см.
Старите абсорбционни мразове не стават на височина, за съжаление. Иначе са бетон - няма компресор, няма износване - практически вечни и не на последно място - тихи - не издават звук.
Има и други дето на пръв поглед стават, а после се оказва че кегът не влиза - имат височина, но компресорът им е долу ниско и имат едно прагче, което не позволява кега да влезе долу, а трябва да се качи над него и тогава вече височината не стига.
Най-добре с празен кег под ръка да обиколиш и да тестваш на място дали влиза (кега + главата + маркучите). Бутилката с газ може да е и навън и вътре - все тая.
Ако е вън - дупчиш смело през изолацията една дупка за маркуча, вкрваш го (ще трябва да го извадиш от фитинга) и замазваш със силикон или пяна монтажна.
Ако не ти се вади от фитинга - дупчи голяма дупка и после мажи смело с пяна, тя е добър термо изолатор.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор

Мнениеот Heisenberg » 26 Мар 2015, 12:25

Такааа... моя кран на бирата няма дръжчица за регулиране на дебита. Викам си ще наливам бавно и ще стане номера... ама не става :) та мисля си сега ако сложа един клапан м/у главата на кега и щуцера който отива към крана дали няма да се получи?
Също си мисля тия седмици тука да направя няколко варки и да сложа в кегове да отлежават за лятото...ама незнам дали да ги газирам сега или като дойде лятото? Има ли някакво значение дали е отлежават газирани или не?
Аватар
Heisenberg

Мнениеот victoryvt » 26 Мар 2015, 12:34

Има значение за трайността - ако ги газираш както в бутилките - с дрожди и захар - ще имаш утайка, но ще държат дълго време.
Ако само налееш избистрената бира вътре без значение дали си го газирал принудително или не - трябва да го държиш на студено, защото няма кой да пази бирата от вкисване. Много трудно би могло да се постигне 100% бактериална чистота така че да издържи бирата и на топло без да се развали.
Ако има къде да стои на студено - газирай принудително и оставяй да отлежи, ако няма къде - газирай с дрожди и захар както в бутилка, само дето е 20 или 30 л.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор

Мнениеот dakobow » 27 Мар 2015, 17:52

Heisenberg написа:
mirix написа:Теста е напълно безплатен , бърз и изпитван многократно. Успех и наздраве!

Днес тествах и всичко е перфектно!

https://www.youtube.com/watch?v=o2vdgUaggds

Колега от къде купи крана и колко пари струва че нещо имам нужда от мобилна система!
Поздрави!
Аватар
dakobow
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари

ПредишнаСледваща

Назад към Да си ги покажем (оборудванията и бирите)