Здравейте колеги,
Това е част от моето оборудване.
Тенджерата, в която варя е руска 40 литрова. Вътрешен диаметър около 395, дълбочина около 330. Не ползвам целия й обем засега, поради ограничения обем на съда за отцеждане (лаутер тюна) и на ферментора.
Съдът за отцеждане е тип съд в съд и е от 2 поцинковани кофи. Външната, която събира пивната мъст е 10л и максимално ниско съм и сложил сферичен кран 3/8".
Ролята на кош за зърното играе 15 литрова кофа. Нейното дъно съм го разпробил с множество отвори с диаметър 1,5. В последствие разпробих и 5 реда по 50бр. отвори в долната част на периферията на кофата, за да увелича пропускателната способност. Коничната част на двете кофи е с еднакъв ъгъл и така седят стабилно една в друга.
Ще продължа в следващия пост...