Светла с горна ферментация правена с преварена вода и подкиселяване на майша с кисел майш.
(Последното не стана всъщност до степен която търсех)
1. 2.3 кг. светъл малц български.
2. 100 гр. царевичен грис (качамак)
3. Хмел Жатец - 10гр. 60 мин., 7 гр. 30 мин., 7 гр. 15 мин.
4. Паузи - кисела на 40 гр. 15 мин., белтъчна на 52 гр. 20 мин., озахаряване на 66гр. - 45 мин. , доозахаряване на 72 за 15 мин.
5. Прецеждане с преварена вода на 78 гр.
6. Варене 1.5 часа
7. Ферментация с дрожди Нотингам на 20 и под 20 гр. 5 дена, вторична без утайката 7 дена на същите температури.
8. Отлежаване 1 месец в бутилки 2л. ПЕТ.
Вкус - ейлов, с горчив послевкус. Пяна средна до значителна, бързо пада до слой от 5мм и така държи дълго.
Екстракт 12.5%, алкохол - 4.5 % приблизително.
Цвят - вижда се