Търся рецепта за кремвирши. Технологията ми е долу горе ясна, убягват ми подправките. Намерих пилешка кайма на 4 лв кг.
Re: Кренвирши рецепта.
Публикувано на: 28 Сеп 2019, 07:11
от Dejmos
Основната разлика между кренвиршите и другите колбаси е, че за тях месото не се мели на кайма, а се кълца в специални машини, докато стане на каша. Предполагам в домашни условия може да се замести с пасиране. Кашата не трябва да се загрява при меленето, може да се добавя лед. Подправки на вкус. Опушването го правят с течен пушек. Не знам дали може някак да се замести в домашни условия. В какво ще ги пълниш и как ще ги вариш?
Re: Кренвирши рецепта.
Публикувано на: 30 Сеп 2019, 13:08
от mirix
Подправките ми убягват малко. Иначе се меси с лед , докато стане на пюре в така наречените кутери. Ще направя един опит с пасатора, малко ще ме озори лена да стружки как да докарам, да не е на кубчета.
Всичко за кренвиршите, което ти трябва. Има още поне 2 - 3 клипа с различна апаратура, където се вижда, че домашните чопъри също вършат работа за емулгирането. Човекът е качил почти всички видове немски колбаси, салами, кренвирши, пачи, шунки и т.н. Има и много клипове с добри съвети, които са особенно ценни, тъй като говори от професионален опит. Че и на английски....