Лимонада,швепс или...сироп от бъз.
Публикувано на: 28 Май 2017, 18:42
Сега е сезона на свирчовината (дрън-бъз) или другите му имена. Храсти образно с бял цвят.
Рецептата за концентрат е следната:
30 цвята диаметър около 15 сме.
3 кг. захар
3 лимона.
3 пакета лимонова киселина.
3 литра вода.
Цветовете се измиват и се поставят в подходящ съд.
Налива се 3 литра вода.
Изсипват се пакетчетата лимонена киселина.
Лимоните се нарязват на кубчета около 2-3 см.
Изсипва се захарта и се разбърква добре.
Разбърква се 2-3 пъти на ден.
Някъде пишат че държат сместа така 24 часа. Лично аз я държа 48. След което бутилирвам.
След по дълъг престой ферментира и се газирва.
Ако искате да запазите за по дълго е желателно да се стерилизира.
Рецептата за концентрат е следната:
30 цвята диаметър около 15 сме.
3 кг. захар
3 лимона.
3 пакета лимонова киселина.
3 литра вода.
Цветовете се измиват и се поставят в подходящ съд.
Налива се 3 литра вода.
Изсипват се пакетчетата лимонена киселина.
Лимоните се нарязват на кубчета около 2-3 см.
Изсипва се захарта и се разбърква добре.
Разбърква се 2-3 пъти на ден.
Някъде пишат че държат сместа така 24 часа. Лично аз я държа 48. След което бутилирвам.
След по дълъг престой ферментира и се газирва.
Ако искате да запазите за по дълго е желателно да се стерилизира.