Супа охлюви
Публикувано на: 24 Апр 2017, 22:52
Предполагам охлюветките не са любими на всички, но същевременно са деликатес. Много обичам охлювената чорба.
За почустването на охлюви се въртят долу горе едни методики цитирани от 1 източник.
При нас се подхожда така.
Охлювите се оставят 2-3 дена да се изакат.
След това се поръсват със сол и започва лигавщината. Може да се сложат в голямо сито и да им изтича лигата. След около 10 мин лигава борба се премиват. Пак сол и така.
Завира се в тенджера вода и охлювите както са се показали се пускат вътре.
Сменят се една две води. А за чорбата чак трета. Като същевременно при смяна на водата се заплакват и охлювите.
За ваденето с вилица няма да обяснявам тук.
За чорбата варя ги около час и половина- два. 10 мин. преди края слагам сол чер пипер о лют червен пипер. А 5 преди ктая обилно накълцан магданоз.
Да ви е смадко!
За почустването на охлюви се въртят долу горе едни методики цитирани от 1 източник.
При нас се подхожда така.
Охлювите се оставят 2-3 дена да се изакат.
След това се поръсват със сол и започва лигавщината. Може да се сложат в голямо сито и да им изтича лигата. След около 10 мин лигава борба се премиват. Пак сол и така.
Завира се в тенджера вода и охлювите както са се показали се пускат вътре.
Сменят се една две води. А за чорбата чак трета. Като същевременно при смяна на водата се заплакват и охлювите.
За ваденето с вилица няма да обяснявам тук.
За чорбата варя ги около час и половина- два. 10 мин. преди края слагам сол чер пипер о лют червен пипер. А 5 преди ктая обилно накълцан магданоз.
Да ви е смадко!