Запечени пилешки крилца с чесън и лимон
Публикувано на: 23 Ное 2016, 14:54
Реших да ви споделя една доста проста и доказано добра рецепта за пилешки крилца, които си подхождат много с всякакъв тип бира:
Продукти:
1 кг пилешки крилца (може и повече);
3-4 с.л. соев сос / Унисос също е подходящ;
2-3 с.л. зехтин;
около 150-200 мл бира;
сол и черен пипер на вкус;
сок от 1 лимон;
2-3-4 скилидки чесън;
Време за приготване на маринатата ~ 5 минути, време за печене 50-70 минути;
Начин на приготвяне:
Прави се маринатата от соевия сос, зехтина, бирата, солта, черния пипер и 1 скилидка ситно нарязан чесън. Продуктите се смесват и крилцата се оставят да престоят в маринатата. За препрочитане е поне една нощ, но може и за 1-2 часа. Ако са по-дълго мариновани, може да намалите времето за печене. В намазана със зехтин тава се нареждат пилешките крилца и се долива 1 пръст вода(може и бира), както и останалата марината. Покрива се с алуминиево фолио се пече 40-50 минути. След това се премахва фолиото и се оставят да се пекат още 10-20 мин, аз лично да 10-тата минута ги завъртам, за да се опекат и отдолу, на 20-тата отново ги завъртам. Предавателно се поговоря изстисквания сок от лимон, който се разбърква със ситно накълцания чесън, след което крилцата се заливат (гледате да има по малко чесън и лимон върху всяко от тях). Пекат се така още 10 минути и се сервират. Ако обичате по чеснов вкус, може да използвате повече чесън за заливането. Общо взето тънкия момент в тази рецепта е заливането с чесън и лимон, за всичко друго може да импровизирате. Подхожда им хубава домашна бира и зелена салата!
Снимката е от Интернет, но горе-долу изглеждат така:
Продукти:
1 кг пилешки крилца (може и повече);
3-4 с.л. соев сос / Унисос също е подходящ;
2-3 с.л. зехтин;
около 150-200 мл бира;
сол и черен пипер на вкус;
сок от 1 лимон;
2-3-4 скилидки чесън;
Време за приготване на маринатата ~ 5 минути, време за печене 50-70 минути;
Начин на приготвяне:
Прави се маринатата от соевия сос, зехтина, бирата, солта, черния пипер и 1 скилидка ситно нарязан чесън. Продуктите се смесват и крилцата се оставят да престоят в маринатата. За препрочитане е поне една нощ, но може и за 1-2 часа. Ако са по-дълго мариновани, може да намалите времето за печене. В намазана със зехтин тава се нареждат пилешките крилца и се долива 1 пръст вода(може и бира), както и останалата марината. Покрива се с алуминиево фолио се пече 40-50 минути. След това се премахва фолиото и се оставят да се пекат още 10-20 мин, аз лично да 10-тата минута ги завъртам, за да се опекат и отдолу, на 20-тата отново ги завъртам. Предавателно се поговоря изстисквания сок от лимон, който се разбърква със ситно накълцания чесън, след което крилцата се заливат (гледате да има по малко чесън и лимон върху всяко от тях). Пекат се така още 10 минути и се сервират. Ако обичате по чеснов вкус, може да използвате повече чесън за заливането. Общо взето тънкия момент в тази рецепта е заливането с чесън и лимон, за всичко друго може да импровизирате. Подхожда им хубава домашна бира и зелена салата!
Снимката е от Интернет, но горе-долу изглеждат така: