Бистра супа от бакла.
Публикувано на: 12 Юни 2016, 21:28
След случайна среща на Търновския пазар миналата седмица с Виктор си купих и аз бакла. Естествено има различни вкусове и рецепти. Аз я правя както баба ми едно време. Та по същество. Необходими продукти 400-500 гр. бакла, връзка копър, връзка магданоз, връзка зелен лук и шепа кисели зелени сливи.
Баклата се измива и изрязва от двата края на шушулката. След това се нарязва на парчета 1- 1.5 см. Нарязват се и 2-3 лука зависи от големината. Слагат се заедно с около 2- 3 л. вода. Подсолява се. Като заври къкри час и половина -два докато поомекне. 5-10 мин преди края се добавят сливите нарязан копър и магданоз обилно количество- около половин връзка от двете.
И това е всичко. Бързо и вкусно.
Баклата се измива и изрязва от двата края на шушулката. След това се нарязва на парчета 1- 1.5 см. Нарязват се и 2-3 лука зависи от големината. Слагат се заедно с около 2- 3 л. вода. Подсолява се. Като заври къкри час и половина -два докато поомекне. 5-10 мин преди края се добавят сливите нарязан копър и магданоз обилно количество- около половин връзка от двете.
И това е всичко. Бързо и вкусно.