Страница 1 от 1

Печено джоланче на лунна светлина..

МнениеПубликувано на: 22 Май 2016, 23:03
от mirix
Днес намерих едно изостанало джоланче във феизера. Понеже не ми остана време, го нагласих чак сега с подръчни материали. Мисля да го оставя цяла нощ на 100 гр. пък да видим какво ще стне. Ето малко разкази в картинки.
IMG_20160522_223051.jpg

Джоланчено намазано с зехтин овкусено със сол, чер пипер, червен пипер и шпиковано с пресен чесън. Нарязани морковчета пресен лук и зелен лук. 2 дафинови листчета.
IMG_20160522_224508.jpg

Отгоре загънато със свежа китка от салвия,девисил,магданоз,джоджен.
Сега отлежава така в хладилника.
IMG_20160522_224558.jpg

Както са казали старите хора утрото е по мъдро от вечерта. Ще видим какво ще се е сътворило.

Re: Печено джоланче на лунна светлина..

МнениеПубликувано на: 23 Май 2016, 18:26
от nikolay.illov
Идеята с пресните подправки много ми хареса.

Re: Печено джоланче на лунна светлина..

МнениеПубликувано на: 23 Май 2016, 20:49
от rajev
Колега Мirix да попитам ти тоя джолан като го правиш цяла нощ за закуска ли ще го подхващаш???

Re: Печено джоланче на лунна светлина..

МнениеПубликувано на: 23 Май 2016, 21:31
от mirix
Ръжев днес бях на Русенско и не успях за закуска. За обяд става идеално, но за съжаление го претоплях тази вечер.
IMG_20160523_102803.jpg

Re: Печено джоланче на лунна светлина..

МнениеПубликувано на: 24 Май 2016, 06:53
от rajev
Aз джолана го слагам рано сутрин с моркови и едро нарязани картофи и 70мл червено вино всичко в глинен гювеч на 150 градусаза.

Re: Печено джоланче на лунна светлина..

МнениеПубликувано на: 25 Май 2016, 09:42
от Dejmos
Аз го слагам късно вечерта в затворен глинен съд на 110* и е готов за обяд на следващия ден.

Re: Печено джоланче на лунна светлина..

МнениеПубликувано на: 25 Май 2016, 12:34
от mirix
Dejmos това беше и моята идея, ама малко се получи промяна в програмата.