Страница 1 от 2

Суджук!

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2016, 23:05
от ALL_ON
Здравейте. В тази тема ще покажа аз и мой приятел какво сътворихме вчера и днес. Рецептата е на друг наш приятел от плевенско.
50% свинско месо от бут
50% телешко месо от бут
Подправки за 1 кг. месо:
20 гр. сол
7 гр. захар
3,5 гр. черен пипер
20-25 гр. чубрица (според зависи кой колко обича и как му харесва)
Няма философия при правенето, може би единствената особеност е, че е добре месото и подправките като се омешат хубаво да престои така едно денонощие на хладно место. За целта снощи направихме тази процедура, а тази вечер извършихме самото пълнене. Месото след като го избрахме, ни бе смляно на място в магазина. Ние ползвахме малко над 10 кг. месо (по 5 свинско и 5 телешко). Държа да отбележа, че не за първа година правим суджук по тази рецепта и определено ни харесва как се получава. Става да се яде и директно след пълненето след термична обработка, да кажем на скара.
Ето и малко снимки на вече готовата "продукция":

Re: Суджук!

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2016, 23:10
от mirix
Вие сте сложили по-вече чубрица от солта, каква е целта вгорчаване или техническа грешка?

Re: Суджук!

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2016, 23:25
от ALL_ON
Няма техническа грешка и няма вгорчаване :) Има хубав аромат на чубрица, а ако е и домашна - СУПЕР! Точно чубрицата е "тайната" на тази рецепта.

Re: Суджук!

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2016, 23:38
от mirix
Възможно е:) Аз като опитам дори и с 5 гр./кг. ми иде в по вече, а това ще е някой чубрик IPA суджук :D

Re: Суджук!

МнениеПубликувано на: 01 Фев 2016, 00:27
от ALL_ON
:D Чакай да видиш какво става след сухото "Очубрикяване" :lol:

Re: Суджук!

МнениеПубликувано на: 01 Фев 2016, 00:38
от pepes75
Денят ми не беше от най-добрите ,но вие ме развеселихте :lol: .Благодаря ви!
P.S. Влади ,донеси на сБирката да го опитаме, ако е ферментирал разбира се :lol:

Re: Суджук!

МнениеПубликувано на: 01 Фев 2016, 00:46
от ALL_ON
Тъкмо мислех да попитам в темата за сбирката, дали биха позволили от заведението да донеса. Още повече, че по мои сметки, именно тогава ще е "отлежал" достатъчно :)

Re: Суджук!

МнениеПубликувано на: 01 Фев 2016, 00:54
от pepes75
Ти си напълни джобовете пък ще измислим нещо за оправдание в заведението ;)

Re: Суджук!

МнениеПубликувано на: 03 Фев 2016, 02:07
от mirix
Сгънах малйо и аз
IMG_20160202_205302.jpg

Утре на светло ще видя ко съм закичил

Re: Суджук!

МнениеПубликувано на: 03 Фев 2016, 09:40
от ALL_ON
Много добре изглежда! Каква е твоята рецепта?