Това е едно унгарско ястие, което биде преработено за ползване в българската кухня.
Оригинално е смес от кисело зеле, ориз и кайма със заливка от квасена сметана.
Аз го промених малко в посока - мусака :
1. Една кисела зелка се изкисва и нарязва надребно, разбърква се в тава с олио и червен и черен пипер и отива във фурната за 30-40 мин. на 200гр.
2. 250гр. ориз биват сварени с 1л. вода
3. 500гр. кайма биват запържени на тиган като се цели да стане на трохи.
4. Смесва се всичко в тавата, разбърква се добре и се изравнява. Добавя се заливка от 1 коф. кис.мляко + 3 яйца, може и 4.
5. Слага се фолио и пак във фурната за още 30 мин. докато заливката стане златиста. Може и да се добави настърган кашкавал.
Консумира се с барлиуайн