Бут по Еленски
Публикувано на:
13 Ное 2012, 17:30
от mirix
Докато време дава е хубаво да се правят мезенца, че в магазините станаха едни непосилни цени. Та първа проба по съвети на един приятел който няколко години подред си прави. Заложих едно бутче 13 кг. пък да видим какво ще стане. Както казват "бут по еленски" или братския испански народ прави "хамони."
Осолих бутчето и понеже времето е топло го заложи в хладилника. Така осолен без да се вижда месо трябва да престои 45 дена, след ковто се измива с вода и се окача да съхне. Ако време даде и не стане някой фал мисля да го държа до март месец да съхне, а после дигустацийка
Ето и малко снимков материал
Re: Бут по Еленски
Публикувано на:
18 Дек 2012, 11:22
от mirix
Вчера направих и кафецчето против хищници със замислъл утре да слагам бутчето на проветриво
Re: Бут по Еленски
Публикувано на:
24 Апр 2013, 13:58
от mirix
Жега настана дойде време да приберем реколтата макар и раничко , но....
Подготовка за акцията
Зор мамка му
След малко усилия
и ето крайния резултат
Re: Бут по Еленски
Публикувано на:
24 Апр 2013, 14:00
от mirix
Не може без биричка "Бат Мирю оригиналДъ"
и разбира се без мезе
За съжаление за по дълго съхранение трябва да го сложа във фризера, за жалост и вкусовите качества ще му се променят
Re: Бут по Еленски
Публикувано на:
05 Май 2013, 22:47
от mirix
Тази година бутчето добре се получи като за 1 година, но си е чисто аматьорски опит. За догодина живот и здраве мисля да си приготвя уред за бутчето
http://www.drive2.ru/users/bagi/blog/28 ... 151752070/На линка от горе има малко инфо , не че съм го чел, ама на клипа е показано как БУТват
и на каква стойка го режат
http://www.youtube.com/watch?v=FVNgK34p ... r_embeddedЗа догодина мисля да го направя с табят ха наздраве и забележка към админа. Бирен форум без емотионки наздраве не бива
Re: Бут по Еленски
Публикувано на:
04 Окт 2013, 14:14
от mirix
Тази година няма да правя бут, Ще се придържам строго към пастърмичките и филенцето , а може и суджуче
Re: Бут по Еленски
Публикувано на:
04 Окт 2013, 14:57
от daniel.trifonov
А така, с по-малко холестерол.
Иначе и бута никак не изглежда зле
Re: Бут по Еленски
Публикувано на:
04 Окт 2013, 15:26
от mirix
Има още от него във фризерчето, тези дни замезвах