Страница 1 от 1

Стягаме мезето за винцето, малко телешка пастърмичка

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2012, 12:11
от mirix
Както се казва в народните приказки "Вън е зима сух суджук да има..." , та рекох да разнообразя малко асортимента. Правя проба за телешка пастърмичка да видим какво ще се получи. Покрих месото със сол отвсякъде и го оставих така 5 дена. След това 36 часа кисне във вода. На 12 часа водата се сменя. Следваща стъпка малко сплескване и същевременно съхнене. Баща ми ползва друга технология , кисна пастърмата в саламура 3-4 дена след това стои затистнато 1 ден и съхне.
Ето и малко снимков материал, как е преклещено и съхне. :D
12112012104S.jpg

Re: Стягаме мезето за винцето, малко телешка пастърмичка

МнениеПубликувано на: 15 Ное 2012, 10:39
от mirix
Малко посплескана ,сега ще чакам да позаветря
15112012107S.jpg

Re: Стягаме мезето за винцето, малко телешка пастърмичка

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2012, 14:08
от mirix
От това влажно време не съхне, но не изтраях вече та взех, че я започвах
25112012125S.jpg

Re: Стягаме мезето за винцето, малко телешка пастърмичка

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2013, 14:05
от mirix
Втора доза пастърма, за жалост свърши :o
06022013185.jpg