от Dejmos » 20 Окт 2017, 15:34
Жив да си, Foreigner, за този линк. От седмица чета и се облизвам наум и наяве. Ще ми се да пробвам всичко описано, особено "пуканките" от свинска кожа и бресаолата.
Е, не съм съгласен с всичко прочетено. Пробиването на кесията, за да се сложи термометъра в шунката го отчитам като грешка. Само веднъж го направих, шунката загуби много сок през дупката и не беше сочна.
Другото е топенето на свинска мас. Авторът отрича добавянето на мляко, защото вкарвало вода. Правил съм "чорбаджийска" мас с добавяне на мляко след изваждане на пръжките. Изчаква се водата в маслото да се изпари, да падне утайка на дъното на съда и се сваля от котлона. Получената мас е по-фина, по-гладка и с по-слаба миризма.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл