Дядо ми едно време като правехме луканки слагаше малко селитра.Бай Темелко, къде ще пълниш луканките???
На мен тези дни също ми предстоят такива ексцесии,но аз ще ходя в Асеновград .
Хората там работят по-следния начин(говоря за фамилен частен цех) - носиш месото нарязано на парчета не по дебели от 5 см , може да са дълги ама не и дебели .
Там на място се смесва свинското и телешкото, ако се прецени - се добавя сланина или бузи, което е най-добрият вариант. Тегли се и те си смятат подправките колко да се сложат,но ако ти имаш изисквания примерно повече сол или по-малко ще се съобразят с желанието ти.
Мен единствено ме притеснява това топло време и да неземат да се развалят докато ги суша защото температурата в помещението ми е 5-6 градуса тези дни,дано да засттудее малко .
Поздрави,
Ръжев.