Не ти е кваса проблема, а практиката.
Тези резки се правят преди да включиш на печене. Целта е при надигането на тестото при печенето да не се откъсне по "екватора" кората, а да се "разцъфне" през тия резки.
Купи си едно пакетче пълнозърнесто брашно и слагай от него само в кваса.
Недей бърза да се хвърляш на пълнозърнест хляб, а първо потренирай на бял.
Пълнозърнестият никога не бухва както белия, там се иска още по-голямо търпение и майсторлък.
И не се отказвай.
Аз съм изхвърлил поне 3-4 хляба докато направя нещо приемливо за ядене.
А това което си снимал не изглежда съвсем зле, даже мисля че запечено на скара ще бъде хит. (покрай някоя и друга пържола)
(А, понеже си и домашен пивовар - добави малко пресято брашно от малца дето ти го пращам смлян за бирата. Така квасът ще се взриви от развитие
Имам пред вид следното - вземаш едно сито за брашно, сипваш една шепа от смлян малц за бирата, пресяваш и каквото падне долу - макар и една щипка, го слагаш в бурканчето на кваса )