Унгарска "мусака"

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Унгарска "мусака"

Мнениеот victoryvt » 24 Фев 2013, 17:37

Това е едно унгарско ястие, което биде преработено за ползване в българската кухня.
Оригинално е смес от кисело зеле, ориз и кайма със заливка от квасена сметана.

Аз го промених малко в посока - мусака :

1. Една кисела зелка се изкисва и нарязва надребно, разбърква се в тава с олио и червен и черен пипер и отива във фурната за 30-40 мин. на 200гр.
2. 250гр. ориз биват сварени с 1л. вода
3. 500гр. кайма биват запържени на тиган като се цели да стане на трохи.
4. Смесва се всичко в тавата, разбърква се добре и се изравнява. Добавя се заливка от 1 коф. кис.мляко + 3 яйца, може и 4.
5. Слага се фолио и пак във фурната за още 30 мин. докато заливката стане златиста. Може и да се добави настърган кашкавал.

Консумира се с барлиуайн :lol:
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron