На мен ще ми е интересно.Повечето неща и аз така ги правя.Не се бях сетил за боза.Тази на Хармоника я знам и ми харесва.Мислих си за малко кисело мляко, но така или иначе за сега ми се получава кваса без проблем.Четох, че и водата е от значение.Аз ползвах филтрирана с кана.От баба си знам, че са ползвали нахут и ставало добре.Чел съм също и за хмел.Има разни магазини, които продават различни пълнозърнести брашна без добавки, а и имат от онези мелници, тип домашни, с които могат да смелят зърно.Аз си взех лимец и ми го смляха, а преди това, за кваса, бях взел пшенично готово брашно, но без подобрители и др. и с него се получи без проблем.Довечера мисля да извадя кваса от хлядилника и да видя дали ще успея да го задействам.
-------------------------
Опитах това, което е показано в този клип .Разбира се тестото не ми се получи същото.Нямаше нищо общо.Не беше така еластично, а си лепнеше доста и добавях малко брашно.Въпреки това се получи най-хубавия хляб с квас, който съм правил до сега.Не, че съм правил много, но все пак е нещо.