Супа охлюви

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Супа охлюви

Мнениеот mirix » 24 Апр 2017, 22:52

Предполагам охлюветките не са любими на всички, но същевременно са деликатес. Много обичам охлювената чорба.
За почустването на охлюви се въртят долу горе едни методики цитирани от 1 източник.
При нас се подхожда така.
Охлювите се оставят 2-3 дена да се изакат.
След това се поръсват със сол и започва лигавщината. Може да се сложат в голямо сито и да им изтича лигата. След около 10 мин лигава борба се премиват. Пак сол и така.
Завира се в тенджера вода и охлювите както са се показали се пускат вътре.
Сменят се една две води. А за чорбата чак трета. Като същевременно при смяна на водата се заплакват и охлювите.
За ваденето с вилица няма да обяснявам тук.
За чорбата варя ги около час и половина- два. 10 мин. преди края слагам сол чер пипер о лют червен пипер. А 5 преди ктая обилно накълцан магданоз.
IMG_20170424_213702.jpg

Да ви е смадко!
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron