Печено джоланче на лунна светлина..

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Печено джоланче на лунна светлина..

Мнениеот mirix » 22 Май 2016, 23:03

Днес намерих едно изостанало джоланче във феизера. Понеже не ми остана време, го нагласих чак сега с подръчни материали. Мисля да го оставя цяла нощ на 100 гр. пък да видим какво ще стне. Ето малко разкази в картинки.
IMG_20160522_223051.jpg

Джоланчено намазано с зехтин овкусено със сол, чер пипер, червен пипер и шпиковано с пресен чесън. Нарязани морковчета пресен лук и зелен лук. 2 дафинови листчета.
IMG_20160522_224508.jpg

Отгоре загънато със свежа китка от салвия,девисил,магданоз,джоджен.
Сега отлежава така в хладилника.
IMG_20160522_224558.jpg

Както са казали старите хора утрото е по мъдро от вечерта. Ще видим какво ще се е сътворило.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Печено джоланче на лунна светлина..

Мнениеот nikolay.illov » 23 Май 2016, 18:26

Идеята с пресните подправки много ми хареса.
Аватар
nikolay.illov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 230
Регистриран на: 19 Окт 2014, 19:17
Местоположение: Костинброд

Re: Печено джоланче на лунна светлина..

Мнениеот rajev » 23 Май 2016, 20:49

Колега Мirix да попитам ти тоя джолан като го правиш цяла нощ за закуска ли ще го подхващаш???
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Печено джоланче на лунна светлина..

Мнениеот mirix » 23 Май 2016, 21:31

Ръжев днес бях на Русенско и не успях за закуска. За обяд става идеално, но за съжаление го претоплях тази вечер.
IMG_20160523_102803.jpg
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Печено джоланче на лунна светлина..

Мнениеот rajev » 24 Май 2016, 06:53

Aз джолана го слагам рано сутрин с моркови и едро нарязани картофи и 70мл червено вино всичко в глинен гювеч на 150 градусаза.
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Печено джоланче на лунна светлина..

Мнениеот Dejmos » 25 Май 2016, 09:42

Аз го слагам късно вечерта в затворен глинен съд на 110* и е готов за обяд на следващия ден.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Печено джоланче на лунна светлина..

Мнениеот mirix » 25 Май 2016, 12:34

Dejmos това беше и моята идея, ама малко се получи промяна в програмата.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица


Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта

cron