Помощ за снимки за новата книжка

Нека благодарим на всеки чиновник, политик, директор, управител и т.н. , който е показал положително отношение и интерес към домашното пивоварене.

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот Dejmos » 21 Апр 2016, 16:18

В събота или неделя ще варя.
Снимка на варене в бидон с бързовар върши ли работа?
А озахаряване в хладилна чанта?
Имам готова за бутилиране бира в 11л туба от минерална вода, след 4-5 дни мога да снимам ферментираща същия вид бира от новата варка. Но тубите ми са с маркучета, а не със S-образен воден клапан и с термометри със сонда на кабел.
Ще понаснимам различни етапи от процеса и ще прецениш какво ти върши работа.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот Dejmos » 22 Апр 2016, 13:46

Снимките са превю. Оригиналът - след кликване.

Изображение Изображение
11. Празна туба от минерална вода, 11л. На втората снимка е разграфена през половин литър, за удобство.


Изображение Изображение
25. Тубата в края на ферментацията. Началото мога да го снимам след нклк дни.

Изображение
27 ??? Върши ли работа? Вижда се как е захванат маркуча, за да не засмуква утайките.

Изображение
28. Подготвени бутилки и накиснати в дезинфектант капачки.

Изображение Изображение
29. Снимки на пълнене - с маркуч до дъното и с канче под наклон 45*

Изображение Изображение Изображение
12. и 13. Общи снимки. Кухненска везна, мензура, захаромер, цифров термометър - златарска везна, рефрактометър с пипета, лабораторен живачен термометър, рН-метър - канче, решетъчна лъжица, йодна тинктура и окорон със спринцовка за дозиране
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот dandilov » 22 Апр 2016, 21:20

Варене с бързовар.
11111111.JPG
dandilov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 280
Регистриран на: 08 Авг 2013, 21:58

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот Dejmos » 26 Апр 2016, 17:17

Изображение
Озахаряване в хладилна чанта.

Изображение
17. Поливане с канчето върху триците.

Изображение
18. Пивна мъст ври в бидон с бързовар.

Изображение
6. Почти 50 грама хмел в чашка.

Изображение Изображение
22. Прецеждане на утайките с жълтата торба от магазина.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот Dejmos » 26 Апр 2016, 18:58

Изображение Изображение
7. Половин доза дрожди в лъжичка или на кантарчето

Изображение
23.Рехидратиране на дрождите - да се вижда чаша с вода и посипани дрожди след 10 мин. от посипването.

Изображение
21.Ферментатора (туба 10л. от мин.вода) с фуния и пълнене с канчето. Да се вижда пяната във ферментатора.

Изображение Изображение
24. Тубата с поставен воден клапан 48 часа след засяване.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот KpaTyH » 11 Юни 2016, 16:43

5

Изображение

Изображение

6

Изображение

Изображение

Изображение

23

Изображение
Аватар
KpaTyH
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 128
Регистриран на: 05 Юни 2014, 15:40
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот sk1916 » 12 Юни 2016, 10:40

Прекрасни снимки, съвсем сериозно!!! Ние вече сме напрактика готови с редактирането на книжката, но ако вече не е на предпечат, ще проверя дали не можем да ги вкараме.
sk1916
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 139
Регистриран на: 12 Мар 2014, 23:55

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот KpaTyH » 12 Юни 2016, 18:54

Няма проблеми, и без това е късно вече и са доста малко снимките по зададените точки, ама и не е лесно да се вари и снима едновременно :) За следващото издание :) тъкмо да се съберат повече кадри по повече точки :)
Аватар
KpaTyH
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 128
Регистриран на: 05 Юни 2014, 15:40
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот sk1916 » 13 Юни 2016, 18:24

Моля всички, които са пуснали снимки в тази директория, да влязат в https://docs.google.com/document/d/1QYd ... sp=sharing и да видят кои фотографии са използвани, защото една част от тях не са с достатъчно висока резолюция за отпечатване.
Снимките в книгата ще бъдат в два размера:
1. Едните са 60 × 38 mm – това са малките снимки, обикновено по три една до друга. Минималната резолюция за такава снимка е 709 × 449px.
2. Втория размер е 60 × 116 mm. За тези снимки минималната резолюция е 709 × 1370px.

Моля тези, които видят, че са с малки, да постнат тук по-големи варианти. Благодаря ви!
Новите снимки от "KpaTyH" още не са вкарани, но ще го сторим в следващите дни.
sk1916
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 139
Регистриран на: 12 Мар 2014, 23:55

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот dandilov » 13 Юни 2016, 21:56

Линкът не работи...
dandilov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 280
Регистриран на: 08 Авг 2013, 21:58

ПредишнаСледваща

Назад към Благодарности за оказана подкрепа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron