Тук всеки който има някакъв проблем или нещо не му е ясно или се е сблъскал с трудности по време на правенето на домашна бира нека сподели за него, но и нека първо провери дали вече не е обсъждан същия проблем и има решение.
-
-
Лагерни бири
Модератор: Martin
- 24 Теми
- 233 Мнения
-
Последно мнение от offroader2
09 Фев 2021, 14:11
-
-
Ейлове (с горна ферментация)
Модератор: Martin
- 75 Теми
- 1610 Мнения
-
Последно мнение от BobbyG
17 Юли 2021, 15:04
-
-
Пшенични бири (Вайцен, Виит ..)
Модератор: Martin
- 20 Теми
- 276 Мнения
-
Последно мнение от lhristov
18 Апр 2022, 19:39
-
-
ИПА (Индия Пейл Ейл)
Модератор: Martin
- 13 Теми
- 191 Мнения
-
Последно мнение от dr_slavov
03 Окт 2019, 09:49
-
-
Белгийски бири
Модератор: Martin
- 7 Теми
- 85 Мнения
-
Последно мнение от rapptor
14 Апр 2020, 21:00
-
-
Експерименти
Модератор: Martin
- 52 Теми
- 570 Мнения
-
Последно мнение от atanas.ste
04 Ное 2020, 21:05
-
-
Ферментация и дрожди
Модератор: Martin
- 72 Теми
- 823 Мнения
-
Последно мнение от krivolineen
09 Окт 2022, 17:36
-
-
Газировка (карбонизация) и бутилиране / кегиране
Дискусия относно методите за газиране и начините за разливане на бирата - бутилки, кегове, бурета и т.н.
Модератор: Martin
- 50 Теми
- 607 Мнения
-
Последно мнение от i6oto
08 Сеп 2021, 13:54
-
-
Вода и обработката й
Модератор: Martin
- 8 Теми
- 98 Мнения
-
Последно мнение от mirel
16 Юли 2023, 21:52
-
-
Помощ за проблеми
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.
Модератор: Martin
- 95 Теми
- 1064 Мнения
-
Последно мнение от BatVentsi
11 Дек 2023, 13:34
-
-
Разни дискусии и приказки на вятъра
Модератор: Martin
- 232 Теми
- 2415 Мнения
-
Последно мнение от Sokoleto
22 Апр 2024, 22:45
-
-
Дегустации
Модератор: Martin
- 10 Теми
- 179 Мнения
-
Последно мнение от Бако Мико
05 Окт 2020, 10:18
-
-
Мелене на малца и мелачки
Модератор: Martin
- 4 Теми
- 70 Мнения
-
Последно мнение от S.Dosev
24 Сеп 2018, 11:11
-
-
Озахаряване
Дискусия за методи, съдове, проблеми при озахаряването на кашата.
Модератор: Martin
- 17 Теми
- 176 Мнения
-
Последно мнение от mnankov
17 Сеп 2021, 12:15
-
-
Прецеждане и промиване
Дискусия относно методи и приспособления за по-добро и по-бързо прецеждане и промиване на малцовите трици.
Модератор: Martin
- 5 Теми
- 96 Мнения
-
Последно мнение от petiomalchev
23 Май 2018, 09:28
-
-
Варене на бирената мъст с хмел
Модератор: Martin
- 11 Теми
- 138 Мнения
-
Последно мнение от laren
25 Яну 2022, 10:27
-
-
Охлаждане и финално прецеждане
Кой с какво охлажда - чилъри, ледени бутилки, водна баня, проточно охлаждане, топлообменници и др.
Модератор: Martin
- 10 Теми
- 143 Мнения
-
Последно мнение от GunGod
07 Окт 2020, 11:02
-
-
Аериране на пивната мъст преди ферментацията
Модератор: Martin
- 2 Теми
- 21 Мнения
-
Последно мнение от ultrashock
21 Сеп 2018, 13:40
-
-
Материали и суровини
Дискусия относно видове, качество и характеристики на суровините и материалите за домашна бира - малц, хмел, дрожди и немалцови добавки.
Модератор: Martin
- 32 Теми
- 261 Мнения
-
Последно мнение от faetsa
12 Апр 2022, 09:12
-
-
Почистване и дезинфекция
Дискусия относно начините на почистване на оборудването, бутилките, ферментаторите, кеговете и т.н. Дезинфекция, дезинфектанти, почистващи препарати
Модератор: Martin
- 17 Теми
- 230 Мнения
-
Последно мнение от asa77
25 Юли 2019, 17:30
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта