Съдържа важни теми относно теоретичната подготовка за домашно пивоварене.
Обяснени са различните понятия, биохимични процеси и технологии за създаване на бирата.
Нека всеки нов член прочете всичко това и тогава да пита.
-
-
Основни понятия в пивоварството
Какво е бира, мъст, малц, хмел , ензими, озахаряване и т.н.
- 9 Теми
- 17 Мнения
-
Последно мнение от victoryvt
07 Май 2014, 18:58
-
-
Полезна литература за четене
Линкове към полезни ресурси относно домашното биропроизводство, дестилация, винарство и др.
- 20 Теми
- 109 Мнения
-
Последно мнение от Калековски
19 Юни 2021, 14:15
-
-
Основни видове и стилове бира
Представени са всички основни стилове бира, разпространени по света и подходящи за домашно пивоварство
Модератор: hellreiser
- 7 Теми
- 8 Мнения
-
Последно мнение от DAHKO
05 Мар 2013, 10:56
-
-
Ако си начинаещ пивовар - моля прочети това !
Синтезирано всичко необходимо за начинаещите пивовари, за да сварят първата си бира от зърното до халбата.
Както и съвети къде и какво още трябва да прочетат и научат.
- 10 Теми
- 196 Мнения
-
Последно мнение от ВескоВарна
05 Май 2020, 16:35
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта